این پمپها را به خوبی میتوان ضدعفونی و تمیز کرد و به همین دلیل امکان استفاده از آنها برای جابجایی سیالات با رنگهای مختلف و مواد غذایی فراهم است.
در مورد ساختار پمپ، باید گفت که این پمپ از چند بخش تشکیل شده است. بخش اصلی پمپ شناور، بدنه آن است که در قسمت بالای آن یک پوشش شناور دارد. در داخل بدنه پمپ، یک الکتروموتور قرار دارد که با استفاده از انرژی برق، پمپ را به حرکت درمیآورد.
جت پمپها مجهز به یک موتور الکتریکی و لوله مکش هستند که آب را به سمت بالا میآورند. این پمپها روی سطح زمین تعبیه میشوند و فناوری ساخت آنها قدیمی است.
شرکت استریم واقع در چین از شرکت های برتر در زمینه تولید پمپ می باشد و در بازار ایران به دلیل قیمت مناسب از محبوبیت زیادی برخوردار می باشد
این نوع پمپ، متفاوت از انواع پمپها در صنعت عمل میکند و خود پمپ هیچ تماسی با سیال ندارد بلکه سیال در داخل یک لوله انعطافپذیر جریان پیدا میکند که در درون یک محفظه دایرهای قرار گرفته است.
با وجود اینکه این نوع از پمپها، قیمت بالاتری نسبت به پمپهای معمولی دارند اما به دلیل عدم وجود تجهیزات آببندی، تعمیر و نگهداری به مراتب کمتری نسبت به پمپهای دیگر دارند و همین امر، صرف هزینه بالا برای این نوع از پمپها را توجیه میکند.
پمپ های شناور اغلب دستگاه هایی کم مصرف هستند و انرژی زیادی برای پمپاژ مصرف نمی کنند. چراکه ورود آب به داخل پمپ بخش زیادی از انرژی را با فشار خود فراهم می کند.
مورکامی و مینمورا مشاهده کردند که کاهش هد پمپ در نتیجه الگوی جریان گاز-مایع در قسمت چرخ پمپ میباشد.
قیمت و کیفیت پمپ شناور تحتتأثیر عدة عوامل متنوعی قرار میگیرد که بهطور کلی از جنبههای فنی، ساختاری، و بازاری مرتبط با این تجهیزات تبعیت میکند. اولین عامل موثر بر قیمت پمپهای شناور، ویژگیهای فنی و عملکرد آنها است.
با تمام این تفاسیر، تعادل بین قیمت و کیفیت یک پمپ شناور بهعنوان یک تجهیزات حیاتی در سیستمهای آبیاری و نقلوانتقال آب حائز اهمیت است.
طراحی پروانه ها و طبقات این نوع پمپ ها به گونه ای است که جهت پمپاژ آب دارای شن و ماسه، در مقایسه با انواع شعاعی، مقاومت بیشتری دارند.
برای مثال در بخش کشاورزی باید نوع و حجم مخزن، نوع محصول کشاورزی، میزان آب مورد نیاز و غیره مشخص شود. در غیر این صورت انتقال آب به درستی انجام نمیشود یا دستگاه بعد از مدتی به خاطر فشار بالایی که در حین کار متحمل میشود، آسیب دیده و از کار میفتد. البته در موارد جدیتر و پروژههای بزرگتر که میزان انتقال آب در آنها مهم است، باید تعداد اتصلات، تعداد جریانهای انشعابی، جنس لوله و همچنین اختلاف سطح را هم در نظر بگیرید.
پمپهای شناور را معمولا بر اساس جریان و فشار مورد نیاز، انتخاب و تعبیه میکنند.
اصلی ترین کاربرد پمپ های آب شناور، website مکش آب از چاه هایی با اعماق مختلف می باشد. از دیگر کاربردهای آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد: